Over Sanofi

Sanofi in België

Een leidinggevende farmaceutische onderneming gericht op de patiënten

Sanofi is een innovatieve farmaceutische onderneming. Door middel van wetenschappelijk onderzoek streeft het bedrijf ernaar ziekten te voorkomen en te bestrijden. Als partner in de gezondheidszorg zet Sanofi zich in voor de gezondheid, levenskwaliteit en het welzijn van de patiënt.

Top 10 van de farmaceutische ondernemingen

In België maakt Sanofi deel uit van de top 10 van farmaceutische bedrijven. De kernactiviteiten bestaan uit klinische ontwikkeling, registratie, marketing, verkoop en distributie van geneesmiddelen op en zonder voorschrift, alsook het aanbieden van medische hulpmiddelen en innovatieve therapeutische oplossingen.

Sanofi haalt in België een omzet van 520 miljoen euro per jaar. Daarvan vloeien 65 miljoen euro nog hetzelfde jaar terug naar de schatkist. Sanofi stelt meer dan 780 mensen te werk in Diegem, Brussel en Geel. Op de productiesite in Geel waar 540 hooggeschoolde medewerkers actief zijn, loopt momenteel een uitbreidingsprogramma met een investering van 250 miljoen euro, wat leidt tot de creatie van 100 bijkomende jobs. De fabriek staat in voor de wereldwijde export van een innovatief geneesmiddel voor de ziekte van Pompe.


Sanofi in België

Een productieve organisatie voor onderzoek en ontwikkeling

In België verstuurt Sanofi per jaar 22 miljoen verpakkingen geneesmiddelen. Daarmee worden meer dan één miljoen patiënten behandeld. Voor de meer dan 15 verschillende geneesmiddelen in ontwikkeling worden ruim 900 Belgische patiënten ingeschakeld in meer dan 20 multinationale en lokale klinische studies verspreid over 200 studiecentra. Meer dan 100 huisartsen en specialisten in 70 verschillende hospitalen nemen eraan deel.

Onze continue strijd voor een betere gezondheid voor iedereen

Sanofi werkt nauw samen met andere partners in de gezondheidszorg om nieuwe therapieën voor patiënten te ontwikkelen. Wereldwijd stelt de groep kennis, techniek en financiële middelen ter beschikking voor het opstarten van duurzame programma’s om ziekten te bestrijden en te voorkomen.

In samenwerking met patiëntenorganisaties, wetenschappelijke verenigingen en andere gezondheidsorganisaties streeft Sanofi er continu naar de algemene kennis over specifieke ziektebeelden te vergroten.

In België steunt Sanofi onder meer de vereniging “Stop Darmkanker” die informatie levert over darmkanker en de preventie- en detectiemogelijkheden.

Sanofi ondersteunt bovendien verschillende Belgische liefdadigheidsorganisaties, vooral op het gebied van multiple sclerose en diabetes.

Meer informatie over onze wereldwijde engagementen en acties, vindt u op onze corporate website.

Een uitgebreid aanbod van innovatieve geneesmiddelen

Het portfolio van Sanofi bevat innovatieve geneesmiddelen die tot de wereldtop behoren. Het gamma van innovatieve geneesmiddelen dat het bedrijf in België op de markt brengt is zeer uitgebreid.

Naast geneesmiddelen op voorschrift, beschikt Sanofi Belgium over een omvangrijk portfolio van voorschriftvrije geneesmiddelen die verkrijgbaar zijn in de apotheek. Deze portfolio bevat onder meer vitamines, pijnstillers, producten voor de huid en medicatie in geval van maagklachten en luchtwegeninfecties.

Sanofi Belgium is lid van Pharma.be, de Algemene Vereniging van de Geneesmiddelenindustrie. Haar missie is ‘het bevorderen van een betere gezondheidszorg door therapeutische innovatie in het domein van de geneesmiddelen voor humaan gebruik’.

B.GNL.14.08.01

Laatste verandering: 07 augustus 2014

In België is de groep Sanofi actief via de juridische entiteit: Sanofi Belgium.
Copyright © 2005-2014 Sanofi. Alle rechten voorbehouden.